ss Rotterdam naar Tiel was uiteraard een 1 april grap

Dit was het bericht: Het voormalig cruiseschip ss Rotterdam zal deze week de haven van Tiel aan doen. Het is aan stichting Tiel Maritiem te danken dat dit prachtige paradeschip van de Holland-Amerika Lijn, a.s. zaterdag in Tiel zal aanleggen. Het schip heeft haar ligplaats in Rotterdam en het is een kwestie van de Waal stroomopwaarts varen om in Tiel te komen.

Een van de vrijwilligers van Tiel Maritiem, was vroeger kapitein op dit cruiseschip. ‘Mede hierdoor was de connectie snel gemaakt’ aldus een enthousiaste voorzitter Roemer Daalderop. Na overleg met Rijkswaterstaat en juist gezien de hoge waterstand van de Waal is er geen belemmering om vanuit Rotterdam naar Tiel te komen. ‘Dit had geen jaar later kunnen plaatsvinden want dan is de kademuur volop in de renovatie’ vervolgt Daalderop opgelucht.

‘Precies op tijd want nu heeft de kademuur nog van die zware werkbolders op de kade, volgend jaar ligt de kade omstreeks deze tijd volop in de renovatie, dus het leek ons een prima timing dit schip naar Tiel te halen’.

Het schip zal zaterdag a.s. rond het middaguur afmeren in de Tielse haven voor een stop van ca 3 uur. De passagiers zullen ongetwijfeld de gezellige binnenstad van Tiel bezoeken.