Gemeente Tiel hoofdsponsor van Tiel Maritiem

‘Driemaal is scheepsrecht’. Onder dit motto vindt Tiel Maritiem voor de derde keer plaats tijdens het pinksterweekend van 15 en 16 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De gemeente Tiel is enthousiast over het nautisch evenement met aandacht voor de watersport en beleving van de rivier de Waal. Daarom heeft de gemeente Tiel dit jaar gekozen om het evenement te ondersteunen en is als hoofdsponsor voor 2016 aan Tiel Maritiem verbonden. Wethouder Melissen ook verantwoordelijk voor de renovatie van de Waalkade en kademuur ziet Tiel Maritiem als een verlengstuk van de stad naar de Waal. De basis van de Waalkade wordt nu aangepakt, om van daaruit het terrein verder te ontwikkelen naar een multifunctionele Waalkade. En Tiel Maritiem is een evenement wat daarbij helpt.

Voorzitter RoemerDaalderop is blij met de erkenning voor het doorzettingsvermogen van de enthousiaste vrijwilligers die komend pinksterweekend de haven weer op zijn kop zetten. ,,Het wordt weer een feest in de Waalhaven met Pinksteren, met bootjes varen, bootjes kijken en bootjes varen.” Er is ook een uitgebreide nautische markt op de Waalkade en horeca in de haven met de Hydrograaf (beter bekend als pakjesboot 12). Jong en oud kunnen actief deelnemen aan allerlei activiteiten, waarbij de insteek is: doen en beleven aan de kade en in de haven. Zo is er onder andere gratis zeilen in een optimist, poly-valk of open zwaardboot, lekker kanoën of meevaren met de reddingsbrigade. De allerkleinsten kunnen varen met modelbootjes.

Daarnaast zijn er ook betaalde vaartochten over de Waal met onder andere de Waalschokker Neeltje Jantje, de stoomsleepboot Jan de Sterke en een luxe motorjacht Marie-José.

Maar het publiek kan ook kijken naar mooie en bijzondere schepen. In de haven zijn diverse bijzondere schepen afgemeerd die gratis bezichtigd kunnen worden, maar ook liggen er diverse schepen te koop. Bovendien is er de combinatie met de pinksterkermis op de Waalkade.

Foto: Wethouder Marcel Melissen en voorzitter Roemer Daalderop zetten gezamenlijk hun handtekening onder de overeenkomst.

Uit StadTiel.nl woensdag 6 april 2016