Persbericht

Persbericht

P E R S B E R I C H T     D.D. M E I  2 0 1 8

Tiel Maritiem komt eraan

Tiel – Nog een kleine twee weken wachten en dan is het zover: op Eerste en tweede Pinksterdag (20 en 21 mei 2018) is Tiel Maritiem weer te vinden aan de Waalkade en in de haven en de Waal.

De laatste jaren is Tiel Maritiem uitgegroeid tot het nautische evenement van Midden Nederland. Verleden jaar kwamen er maar liefst 10.000 bezoekers op het gratis evenement af, een aantal waar de organisatie dit jaar ook minimaal op rekent. De opzet van Tiel Maritiem is dezelfde als de voorgaande jaren: Bootjes varen, bootjes kijken en bootjes kopen. Het doen en laten van het leven op en om het water staan voorop.

Ook deze keer zijn er de betaalde vaartochten over de Waal, met onder andere de Waalschokker Neeltje Jantje en de voetveer Hendrikus. En in de sloep is het mogelijk om met minimaal 7 personen – bijvoorbeeld met het hele gezin – heerlijk uit varen te gaan. Voor het hele snelle werk is er de RIB-powerboot. Zo’n powerboot scheert met 80 kilometer per uur over het water. Deze tochten worden uiteraard gehouden onder begeleiding van zeer ervaren RIB-piloten.

Horeca en feesten

Een hapje en een drankje op het zonneterras: Partyschip Columbus verzorgt ook dit jaar de catering. Daarbuiten worden er – uiteraard – weer twee feestavonden aan boord van de Columbus georganiseerd. Op zaterdag 19 mei De Love Boat Party, en de Rock The Boat Party op 20 mei. Bij laatstgenoemde avond kan als extra het bekende Indisch buffet worden genuttigd. Voor beide avonden en voor het Indisch buffet kunnen kaarten in de voorverkoop gekocht via www.tielmaritiem.nl

bericht d.d. 3 mei 2018


Blijft voetveer HENDRIKUS behouden voor Tiel ?

Het voetveer Hendrikus vaart al sinds halverwege de jaren 70 vanaf Tiel naar Wamel en visa versa. Nadat de bouw van de Willem Alexanderbrug bij Echteld gereed was, werd de oude veerpont overbodig. De Hendrikus verving indertijd de veerpont en heeft vele jaren trouwe dienst gedaan als voetveer. Vele Tielenaren kennen dit karakteristieke scheepje en zijn ermee naar de overkant geweest. En nu dreigt de voormalige veerpont Hendrikus te verdwijnen uit het Waalbeeld van Tiel.

Tiel, 30 juni 2016
Oude voetveer Hendrikus over de Waal.
Copyrightvrij: Foto Jan Bouwhuis.

Tijdens Tiel Maritiem kunnen we laten zien dat het zover niet hoeft te komen. Beleef nostalgie met de Hendrikus en vaar weer zoals vroeger mee en steun het initiatief om dit schip te behouden. Dat kan door een tocht te boeken voor € 7,50 p.p. met de HENDRIKUS over de Waal.

Vaartochten op 20 en 21 mei

De vaartocht gaat vanuit de haven van Tiel een stukje de Waal op. Aan boord kunnen groepen meevaren tot 30 personen. Leuk idee voor families, verengingen en bedrijven.

>> Boek nu een ticket online – www.tielmaritiem.nl/tickets

Het voetveer Hendrikus wordt waarschijnlijk ondergebracht in een stichting om de boot als “cultureel erfgoed” voor Tiel te behouden. Sinds de ingebruikname van Pomona in oktober 2015 ligt hij in de verkoop voor 70.000 euro, maar daar is hij niet voor verkocht. Via een stichting zou hij vanuit Tiel kunnen blijven varen voor diverse vaartochten, ingezet te worden bij een storing van Pomona en bij grote evenementen zoals Appelpop en de Ri4-daagse.

Bericht d.d. 1 mei 2018

 


Tiel Maritiem: Familiedagen aan de Waal

Tweedaags nautisch evenement voor jong en oud

Tiel – Eerste en tweede Pinksterdag, 20 en 21 mei, vindt Tiel Maritiem weer plaats aan de Waalkade, in de haven en op de Waal. Een speciale uitvoering van dit nautische spektakel: dit jaar wordt het eerste lustrum gevierd. Mede daarom komt Clemens Cornielje, de Gelderse Commissaris van de Koning, zaterdagavond 19 mei het festival officieel openen. Op beide dagen is Tiel Maritiem geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 19 mei en zondag 20 mei zijn er feestavonden aan boord van het Partyschip Columbus.

Gratis evenement

Tiel Maritiem is de laatste jaren uitgegroeid tot hét nautische evenement van Midden Nederland. Verleden jaar kwamen er maar liefst 10.000 bezoekers op het gratis evenement af, een aantal dat naar verwachting van de organisatie dit jaar minimaal geëvenaard zal gaan worden. De vaste pijlers van Tiel Maritiem zijn: bootjes varen, bootjes kijken en bootjes kopen. De beleving van de Waal, de haven en de watersport staan centraal.

Gelijktijdig met Tiel Maritiem is er de Tielse Pinksterkermis op de Waalkade. Een combinatie die garant staat voor feest en plezier.

Nautische Markt

Ook dit jaar is er weer de Nautische Markt op de Waalkade, met meer dan 50 marktkramen en zeer uiteenlopende aanbieders uit de nautische branche. Dit jaar gaan we veel aanbieders van kleine boten zien. Die boten zijn op trailer op de markt te bewonderen. Demonstraties van een aantal oude ambachten maken de markt compleet.

Horeca en feesten

Een hapje en een drankje op het zonneterras: Partyschip Columbus verzorgt ook dit jaar de catering. Daarbuiten worden er – uiteraard – weer twee feestavonden aan boord van de Columbus georganiseerd. Op zaterdag 19 mei The Love Boat Party, en de Rock The Boat Party op 20 mei. Bovendien zal op zondag 20 mei het Indisch buffet worden geserveerd: nasi & saté, kroepoek en pindasaus. Dit is bij de marine een traditionele maaltijd, voorafgaand aan een missie.

Kaarten voor de feesten en het Indisch buffet zijn vooraf verkrijgbaar op www.tielmaritiem.nl

Bericht 30 maart 2018


Nautische Markt belangrijk onderdeel van Tiel Maritiem

Zo’n 50 standhouders bieden voor ieder wat wils

De Nautische Markt is een vast onderdeel van Tiel Maritiem. Dit evenement, dat traditiegetrouw op eerste en tweede Pinksterdag – 20 en 21 mei – plaatsvindt aan en in de haven en op de Waal, is niet compleet zonder de gezellige marktkraampjes op de Waalkade.

Een markt voor iedereen

Ook dit lustrumjaar is er dus weer die Nautische Markt. Met ongeveer 50 marktkramen van zeer uiteenlopende aanbieders uit de nautische branche biedt de markt een compleet aanbod van allerlei nautische producten en – diensten. Dit jaar gaan we er veel aanbieders van kleine boten zien. Die boten zijn op trailer op de markt te bewonderen. Demonstraties van een aantal oude ambachten maken de markt compleet.

Hét watersportevenement van Midden Nederland

Tiel Maritiem – en dus ook de Nautische Markt – bereikt een gebied tussen Nijmegen en Gorinchem in het gebied tussen de Rijn/Lek, Waal en Maas. In dat gebied zijn meer dan 120 jachthavens gevestigd. Er zijn volop gratis activiteiten voor de jeugd. Deze markt is voor ondernemers dus een unieke gelegenheid om hun bedrijf in nautische sferen te presenteren.

Tiel Maritiem is de laatste jaren uitgegroeid tot hét nautische evenement van Midden Nederland. Verleden jaar kwamen er maar liefst 10.000 bezoekers op het gratis evenement af, een aantal dat naar verwachting van de organisatie dit jaar minimaal geëvenaard zal gaan worden. Naast de Nautische Markt zijn de andere vaste speerpunten van Tiel Maritiem: Bootjes varen, bootjes kijken en bootjes kopen. De beleving van de Waal, de haven en de watersport staat centraal.

Meer informatie op www.tielmaritiem.nl , www.tielmaritiem.nl/nautische-markt of mail info@tielmaritiem.nl

Bericht 12 april 2018