Live muziek tijdens Tiel Maritiem

Zondag vanaf 16.00 uur – De Nijlpaarden
“De Nijlpaarden” bestaan uit vier topmuzikanten uit de Betuwe, die uw oren verblijden met Pop, Rock `n Roll, Jazz, Nederlandstalig, Country, Smartlap en Cabaret muziek van de afgelopen 50 jaar. Met een swingende contrabas, strakke gitaren, accordeon en trekzak, mondharp, cajon en vierstemmige zang zorgen voor een verrassende middag vol muzikaal plezier voordat de Rock The Boat party aan boord van de Columbus losgaat.

De Nijlpaarden nodigen uit tot meezingen, dansen mag ook. Ze spelen zonder enige vorm van elektriek, decibel of oordoppen! Ze zijn mobiel en verplaatsen zich tussen de mensen op de pontons van Tiel Maritiem. Sympathiek en nostalgisch, voor alle leeftijden en muziekwensen.

En waarom heten ze nu de Nijlpaarden ?
Hun lijflied is “Leve het Nijlpaard”, een mooi meezingnummer van het Klein Orkest.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Maandag vanaf 12.00 – Het Kapiteinskoor

Het Kapiteinskoor werd op 10 januari 1996 opgericht in Zaandam en staat onder muzikale leiding van Carel van de Nes uit Koog aan de Zaan.

Het koor beschikt over 72 zangers en wordt gesteund door 80 donateurs. In twintig jaar groeide Het Kapiteinskoor naar grote populariteit, wat wel blijkt uit de ruim 700 optredens, die in deze periode werden verzorgd.

Wie lid wil worden meldt zich op woensdagavond in café De Kapiteinshut. Hij wordt dan uitgenodigd om drie avonden mee te oefenen en kan daarna besluiten of hij lid wil worden. Het lidmaatschap kost aan contributie 100 euro per jaar. Het Kapiteins-uniform kan via het koor worden aangeschaft en dient bij toetreding tot het koor gelijk betaald te worden.

Op 14 januari 2017 werd een nieuwe CD uitgebracht, met als titel “Over de wereldzeeën”. Eerder werden met veel succes ‘Neem mij mee, kapitein’, ‘Stuurman de trossen los’, ‘Wind en Water’ en ‘Zingen op de Zaan’ geproduceerd. Hoewel dat nog wel even zal duren, maar de plannen voor nog een nieuwe CD zijn er wel.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ook is onze huismuzikant Wim Verbeek met zijn accordeon op de pontons te beluisteren.