Waalbitter wordt geschonken tijdens Tiel Maritiem

Aan boord van de Columbus wordt naast de bekende drankjes ook het Waalbitterje geschonken.

Het Waalbittertje, dat speciaal wordt gestookt in samenwerking met Tiel Maritiem, is een eerlijke en stoere schippersbitter met een vrij droge smaak. De bitter, die wordt gestookt door Lubberhuizen & Raaff uit Varik, heeft een zachte afdronk en is bij alles te drinken. Ook gekoeld doet deze borrel het prima.

Idee
Tiel Maritiem is het jaarlijkse tweedaagse nautische evenement op en aan de Waal, dat ook dit jaar weer tijdens het Pinksterweekend wordt gehouden. Tijdens dit evenement werd het idee geboren voor een eigen Waalbitter. In de scheepvaart is het namelijk gebruikelijk dat de kapitein van een schip, voordat dit aanmeert, een schippersbitter – of oorlam – krijgt aangeboden.
Die bitter kan in de havens, aan boord van schepen maar natuurlijk ook in huiselijke kring worden gedronken.

Fruitstokers
Lubberhuizen & Raaff uit Varik geniet landelijke bekendheid door de productie van diverse soorten eau de vie. In het stookproces gebruiken de fruitstokers diverse appelhoogstamrassen uit de Betuwe, omdat die na het destilleren het meeste karakter tonen. En daarmee wordt dus ook een flinke push gegeven aan de Betuwse – circulaire – economie.

Het Waalbittertje is ook online verkrijgbaar bij Slijterij Van der Velden op het winkelcentrum Kwadrant in Tiel. www.slijterijvandervelden.nl en bij www.mijnslijter.nl